Васкршњи квиз

srce

Црквена општина старолозничка ће у част празника Васкрсења Христовог организовати квиз из Веронауке за ученике основних школа са територије лозничког намесништва. Жеља је да све школе са територије намесништва оформе екипе за овај квиз и тако узму учешћа у овом лепом и надасве забавном такмичењу којим би додатно промовисали овај предмет и наградили ученике за њихов труд и љубав према Веронауци.

Правила и пропозиције такмичења

* Школе треба да оформе две групе по пет ученика - једна група су представници нижих разреда, а друга група су представници виших разреда (прву групу би требало да чине по једно дете првог, другог и трећег разреда и двоје деце четвртог разреда; друга група би била састављена од по једног ученика петог,шестог и седмог разреда као и два ученика осмог разреда).

* Квиз ће се састојати из три дела:

1. класичног квиз такмичења ( квиз знања ) ;

2. драматизације коју би требало осмислити и снимити камером;

3. паноа који би ученици заједнички урадили;

* Квиз знања био би у облику класичног квиз такмичења са неколико различитих игара. Игре би садржале знање из градива које се налази махом у важећем програму Веронауке.

* Свака школа би требало да осмисли мале драматизације (максимално до пет минута) у којој би се екранизовала нека сцена из Новог Завета по жељи. Драматизацију ради засебно млађа а засебно старија група (дакле две драматизације по свакој школи). Ова категорија као и пано ће се посебно бодовати.

* Свака школа би требало да осмисли паное (по један за млађу и старију групу), који ће такође бити посебно бодовани. Сви панои ће бити након такмичења изложени у сали Храма Покрова Пресвете Богородице.

Пријава екипа

Школе би требало своје екипе да пријаве за такмичење до 31. марта. Пријаву можете извршити нa мејл адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , као и поруком или позивом на број 064 330 86 63.

Радове ( драматизације и паное ) требало би послати најдаље до Великог Четвртка (25. април) како би их комисија могла благовремено прегледати.

Место и време одржавања квиза

Квиз ће бити одржан у сали храма Покрова Пресвете Богородице у Лозници, а што се тиче времена квиза договорено је да то буде у данима по Васкрсу, а за тачан датум и време биће благовремено истакнути.

Надамо се да ће што већи број екипа узети учешће у овом такмичењу.