Бадње вече и Божић у храму Покрова Пресвете Богородице у Лозници

У храму Покрова Пресвете Богородице, при Црквеној општини старолозничкој, молитвено су прослављени Бадње вече и празник Рођења Господа Исуса Христа - Божић.

Само прослављање почело је литургијским сабрањем на Бадњи дан, а настављено је вечерњим богослужењем на Бадње вече. Традиционално, као и сваке године, на Бадње вече се окупио велики број Лозничана свих доби да дочекају најрадоснији хришћански празник. Након вечерњег богослужења наступио је хор Свети Роман Слаткопојац, под диригентском палицом професора Дарка Несторовића, а онда су освећени и наложени бадњаци. У малој цркви Воздвижења Часног Крста уприличено је пијукање за најмлађе, а њихова радосна граја засведочила је празник радости. На платоу испред храма је послужено кувано вино и чај, а затим је уследио ватромет.

У поноћ су звона најавила почетак прве божићне Литургије, на којој је активно учешће, кроз молитву и причешће, узео велики број верника. Друга божићна Литургија је служена у 8:30.

Бадње вече је молитвено прослављено и у храму у изградњи Свете мати Ангелине у Воћњаку, другом храму Црквене општине старолозничке.

 

Остале фотографије можете погледати ОВДЕ