Слава храма Покрова Пресвете Богородице 2022. године

Православна Црквена општина Старолозничка свечано је дана 14. октобра 2022. лета Господњег прославила празник своје небеске заштитнице Мајке Божије - празник Покрова Пресвете Богородице.
Светом Литургијом је началствовао архијерејски намесник лознички, отац Драган Бајић, уз саслужење великог браја свештеника и ђакона.
Празновање славе својим торжественим појањем украсио је и наш хор Светог Романа Слаткопојца, чији спомен тог дана такође прослављамо (14./1. октобар). Сви заједно смо, у истинској љубави и слози, припремили и принели славске колаче заштитницима и нашим молитвеним заступницима Пресветој Богородици Марији и светом Роману Слаткопојцу.
Након Свете Литургије окупљенима се обратио старешина храма, прота Мирослав Јаковљевић, и захвалио се свима који су нас тог дана посетили и позвао окупљене да се придруже трпези љубави у црквеној сали.
Обратио нам се и отац Војислав Петровић из Шапца који је пренео поздраве нашег преосвећеног владике Јеротеја и најавио његов скори долазак у наш град.
Обратио се и помоћник градоначелника господин Љубинко Ђокић који је честитао славу и изразио задовољство сарадњом Града и нашег храма.
Захваљујемо се наставницима и ученицима средње Економске школе који су несебичним трудом и залагањем припремили трпезу уочи славе и на дан наше славе.
Захвалност дугујемо и лозничким пекарима који су тог дана традиционално, као и претходних година, припремили своје производе и послужили многобројни народ.
Позивамо Вас да и у будућности узмете учешћа у животу своје Црквене општине према својим могућностима, да би трудом улепшали, украсили и уткали себе у своју цркву која се ближи стопедесетгодишњици бдења над Лозницом.
Бог вас благословио!
 
_2022_7.jpg